FIRST Maastricht organiseert jaarlijks allerlei (gratis) activiteiten, die zeer interessant zijn voor studenten Fiscaal Recht & Fiscale Economie:

 

 

Inhousedagen

Gedurende het academisch jaar worden diverse kantoorbezoeken georganiseerd naar belastingadvieskantoren, zowel accountancy- als advocaten kantoren, en overheidsinstanties zoals het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Tijdens deze uitjes leert men de verschillende kantoren pas echt kennen op de werkvloer waar je tevens de mensen die er werken ontmoet. De invulling van deze dagen verschilt per bezoek. Naast een algemene presentatie over het betreffende bedrijf, kun je kennismaken met hun werkzaamheden door bijvoorbeeld een casus op een bezoek aan een echte klant. De meeste kantoorbezoeken worden op informele wijze afgesloten met een borrel, diner of een andere informele activiteit.

 

 

Maandelijkse Borrel

Iedere maand wordt er een borrel georganiseerd, waaronder het genot van gratis drank en happen stoom kan worden afgeblazen. Dit is ook heel leuk om anderen te leren kennen, bijvoorbeeld als rechtenstudent kennis te maken met iemand die fiscale economie studeert. Vaak worden deze borrels gesponsord door een bedrijf, waardoor je op een informele manier kennis kunt maken met (de werknemers van) het bedrijf, onder het genot van een gesponsord drankje.

 

 

FIRST Fiscale Bedrijvendag

Ieder jaar organiseert FIRST Maastricht haar Fiscale Bedrijvendag. Tijdens deze dag wordt aan de bedrijven en instellingen de mogelijkheid geboden om zichzelf te presenteren, daarnaast is er ook de mogelijkheid voor de studenten om een gesprek te voeren met een recruiter van een bedrijf of zelfs een sollicitatie. Tussendoor is er een drie-gangen recruitment lunch waarbij studenten per gang van tafel en dus van bedrijf wisselen. Later op de dag vindt er altijd een banenmarkt plaats, gecombineerd met een borrel.

 

FIRST Academy

De FIRST Academy zal vijftien studenten de kans bieden om in samenwerking met een aantal kantoren een zestal fiscale casus-opdrachten te gaan volbrengen. Iedere casusopdracht vindt steeds aansluiting bij een onderwerp dat relevant is voor de masteropleiding Fiscaal Recht/Economie. Iedere opdracht wordt behandeld in samenwerking met een ander kantoor. Daarnaast starten we dit jaar met een extra middag verzorgd door EY. Deze middag zal niet in het teken staan van een fiscaal onderwerp, maar van soft skills. Dit is een onderwerp waar steeds meer aandacht van potentiele werkgevers naar uitgaat.

 

 

Tentamentraining

In samenwerking met onze sponsoren bieden wij tentamentrainingen aan voor moeilijke fiscale vakken op de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht. Gedurende deze training zullen medewerkers van het betreffende kantoor tips geven uit de praktijk en mogelijke manieren bespreken om tentamens te benaderen.

 

 

Buitenlandse Studiereis

Om het jaar organiseert FIRST Maastricht een buitenlandse studiereis. De reis heeft betrekking op een studiethema, waaraan verschillende bezoeken aan bedrijven en instellingen in het buitenland zijn verbonden. Natuurlijk is er ook een ontspannend gedeelte! Hierbij moet gedacht worden aan het bezoeken van musea, een voetbalwedstrijd (of welke plaatselijke sport dan ook) en uiteraard een kennismaking met de locale horeca. FIRST Maastricht is in haar bestaan reeds naar Berlijn, Chicago, Geneve, Milaan, Parijs, New York (2009), Moskou (2011), Istanbul (2013), Athene (2015), Taipei (2017) en Kaapstad (2019) geweest. 

 

 

Recruitmentdiner 

Sinds 2019 organiseert FIRST Maastricht het recruitmentdiner. Een diner waarbij studenten de uitgelezen mogelijkheid krijgen om op een informele manier kennis te maken met verschillende bedrijven en instellingen. Er zal tussen de gangen van tafel gewisseld worden en de avond wordt afgesloten met een borrel. 

 

 

Open feest

Alle studenten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met onze studievereniging. Het feest heeft ieder jaar een ander thema wat ieder jaar garant staat voor een originele invulling.

 

 

Actieve Leden Weekend

FIRST Maastricht draait goed door haar actieve leden. Deze studenten met een bestuursfunctie of een plek in een van de commissies willen wij éénmaal per jaar bedanken voor hun inzet met een activiteit en diner.