Na zeven eerdere succesvolle jaren zal de FIRST Academy ook dit jaar hét fiscale talentenprogramma van Maastricht worden aangeboden door FIRST Maastricht. De FIRST Academy is er voor de enthousiaste, extra gemotiveerde derdejaars bachelor- of masterstudent Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Als jij op zoek bent naar een extra fiscale uitdaging (buiten je reguliere vakken om) en jezelf op een positieve manier in de spotlight wil zetten bij potentiële werkgevers, dan is de FIRST Academy iets voor jou.

De FIRST Academy zal maximaal vijftien studenten de kans bieden om in samenwerking met een aantal kantoren een zestal uitdagende fiscale casusposities te gaan volbrengen. Iedere casusopdracht vindt steeds aansluiting bij een onderwerp dat relevant is voor de masteropleiding Fiscaal Recht/Fiscale Economie. Iedere opdracht wordt behandeld in samenwerking met een ander kantoor. Daarnaast bevat het programma ook dit jaar een Soft Skills training.

Ieder onderwerp levert een studielast van ongeveer een dag op. Deze dag zal voornamelijk in beslag worden genomen als de ‘kantoordag’ op locatie van het samenwerkende kantoor. Hier zullen de deelnemende studenten een casus voorgelegd krijgen die in groepen uitgewerkt dient te worden. De voorbereiding hierop bestaat voornamelijk uit het doornemen van de casus.

Uiteraard staat een succesvolle deelname aan de FIRST Academy schitterend op je cv, zeker nu de bekendheid van de Academy groeit en wij zeer positieve feedback van de deelnemende bedrijven van de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. Ook is het een manier om jezelf extra uit te dagen naast je reguliere vakkenpakket en kom je direct in contact met potentiële werkgevers. Na een succesvolle deelname aan de Academy ontvang je uiteraard een certificaat!

Dus ben jij geïnteresseerd om betere contacten te ontwikkelen met kantoren en meer diepgang aan te brengen in je studie? Stuur dan uiterlijk vóór zondag 24 september 2023 om 23:59 uur je curriculum vitae en een motivatiebrief, waarin je duidelijk maakt waarom jij geschikt bent om aan de FIRST Academy deel te nemen, naar: academy@firstmaastricht.nl!

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet en voel je vrij om de leden van de FIRST Academy commissie te benaderen, of stuur een e-mail naar academy@firstmaastricht.nl.

N.B.: de deelnemers van de FIRST Academy van vorig academisch jaar, die dit jaar opnieuw deel willen nemen, hoeven niet opnieuw deel te nemen aan de aanmeldingsprocedure. Zij worden op de hoogte gesteld via hun e-mailadres bekend bij FIRST Maastricht.

fa_stamp