06
oktober
09:00 — 12:45
Amsterdam
Laden Evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stibbe Talks

Wie beslist in een democratische rechtsstaat over morele kwesties als abortus? Over de rol van parlement en rechter en de betekenis van grondrechten in de VS en Europa

Wil jij (nader) kennismaken met Stibbe en ga je graag met ons in gesprek over de vraag wie in een democratische rechtsstaat beslist over morele kwesties zoals abortus? Wij nodigen je van harte uit bij Stibbe Talks op donderdag 6 oktober 2022 bij ons op kantoor!

Tijdens Stibbe Talks kom je meer te weten over ons kantoor, onze praktijk(groepen) en leer je diverse kantoorgenoten kennen. Bovendien gaan advocaten van Stibbe (waaronder Jan Reinier van Angeren, Tom Barkhuysen, Machteld Claessens en Ali al Khatib) in op vragen rondom de regulering van abortus in de VS versus Europa en over de achterliggende staatsrechtelijke vraag: wie gaat over dit soort morele kwesties zoals abortus, parlement en/of rechter?

Dit naar aanleiding van de recente uitspraak van het Amerikaanse Supreme Court, dat het federaal recht op abortus ongedaan heeft gemaakt (‘overturned’) en de regeling daarvan voortaan overlaat aan de volksvertegenwoordiging van de deelstaten. Hiermee komt het Supreme Court terug van zijn bekende arrest Roe vs Wade uit 1973, waarin dat federale recht op abortus was aangenomen.
Wat houden deze Amerikaanse uitspraken precies in en welke rol spelen grondrechten daarbij? Hoe zit het met de regeling van abortus in Europa en meer in het bijzonder in Nederland? Is daar het parlement aan zet of beslist uiteindelijk de rechter? Naar aanleiding van de abortuskwestie wordt er ook meer principieel naar de rol van rechter en parlement in de context van grondrechten gekeken en treden wij daarover graag in debat met de aanwezigen.

Het programma start om 09:00 uur en eindigt na de lunch om 12:45 uur.

Wil jij Stibbe op laagdrempelige wijze (beter) leren kennen en ben je geïnteresseerd in dit boeiende en actuele onderwerp? Meld je dan uiterlijk 2 oktober 2022 aan voor Stibbe Talks via deze link!

Graag tot 6 oktober 2022 in Amsterdam!

Meer informatie? Klik hier!

Geinteresseerd? Meld je hier aan!

Gegevens

Datum:
6 oktober 2022
Tijd:
09:00 - 12:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://student.werkenbijstibbe.nl/stibbe-talks
Organizer:
Stibbe | Maud dresselhuijs
Telefoon:
+020-5460650
E-mail:
maud.dresselhuys@stibbe.com

Komende Events