Afgelopen 11 december stond alweer de derde academysessie gepland. Ditmaal gingen we naar een kantoor dichter bij huis, namelijk Joanknecht in Eindhoven. We werden warm welkom geheten met verse Brabantse worstenbroodjes, een waar genot. Toen we eenmaal goed en wel bijgekomen waren van de reis werd een presentatie gegeven om kennis te maken met het bedrijf Joanknecht. Een bedrijf dat naar mijn mening veel professionaliteit en passie uitstraalt.

Het thema dat centraal stond gedurende deze dag was de BTW. Allereerst hebben we ter opfrissing van de kennis een kahoot gespeeld. Vervolgens werden we gedurende de pauze rondgeleid door het gebouw. Joanknecht heeft een mooi en vooral modern gebouw. Het kwam op mij over als een fijne en zeer dynamische werkplek.

Na de rondleiding zijn we in groepjes aan de slag gegaan met een casus. Aangezien voor velen van ons het tentamen van kostprijsverhogende belastingen voor de deur stond, was dit een hele goede oefening. De casus was uitdagend. Het bracht alle in het onderwijs bestudeerde theorie van de afgelopen weken bijeen. Dit zorgde er voor mij persoonlijk voor dat ik een goed overzicht kreeg en verschillende aspecten met elkaar leerde combineren.

We hebben de dag afgesloten met een gezellige borrel. Tijdens deze borrel leerden we de mensen achter het bedrijf beter kennen. Ik, en ik denk met mij de meesten van de groep, kijk terug op een hele leerzame dag. Een dag waarop we, met betrekking tot de btw, werden uitgedaagd nét dat extra verdiepende stapje te zetten.

Madelief Lubbers

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -