FFB-commissie

Als voorzitter van de FFB Commissie 2023-2024 mag ik u voorstellen aan de nieuwe commissie die de FIRST Fiscale Bedrijvendag in het jaar 2024 zal verzorgen. Dit jaar zal ik samen met Jacqueline, Dionne, Jeroen en Cédric de FFB mogen organiseren.
De FIRST Fiscale Bedrijvendag is de belangrijkste en mooiste dag van het jaar, ook wel het paradepaardje van de vereniging. Studenten en bedrijven komen samen om met elkaar kennis te maken. Zo is er een spreker, zijn er workshops, individuele gesprekken, een heerlijke lunch en wordt er afgesloten met een borrel. Gedurende de hele dag krijg je de kans om met bedrijven te praten.
Uit ervaring van vorig jaar weten wij hoe leuk deze dag kan zijn. De gehele commissie streeft er dan ook naar hier een mooie dag van te maken. Uiteraard hopen wij dat veel studenten zich zullen aanmelden, want het is een leuke en gezellige dag, want zonder jullie kunnen wij geen bedrijvendag organiseren!

Iris Debets
Voorzitter FFB-Commissie 2023-2024

Reiscommissie

Onze studievereniging heeft de laatste jaren ondanks de coronapandemie mooie reizen mogen maken naar onder andere Marrokko in 2023 en Curaçao in 2022. Wij zijn, als Reis Commissie, wederom verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse studiereis. Als voorzitter van de Reis Commissie stel ik jullie met trots voor aan mijn medecommissieleden: Joris Lijzenga, Koen Boots en Sander Lemmens.  Omstreeks 10 tot 20 februari 2024 zullen wij met een groep FIRST leden afreizen naar een prachtige bestemming. Als de bestemming bekend is gemaakt, kunnen alle FIRST leden zich aanmelden door een motivatiebrief in te sturen waarna er een selecte groep leden mee gaat op reis.

Zoals velen van jullie weten, wordt er dit jaar een verre reis georganiseerd. Op het moment van schrijven hebben wij de locatie nog niet bekend gemaakt, maar wij kunnen niet wachten om de bestemming met jullie te delen. Ik kan alvast verklappen dat de bestemming voor velen op de bucketlist staat! Wel kunnen we alvast beloven dat het een unieke en fantastische reis gaat worden waar we natuur bewonderen, cultuur snuiven, en onuitwisbare herinneringen maken!

Esmee de Jong
Voorzitter Reiscommissie 2023-2024

Carrière commissie

Ook dit jaar zal de Carrière Commissie zich weer inzetten om een aantal interessante engezellige activiteiten te organiseren. Samen met Stuart Curfs, Ilayda Alkan, Anouk Perriëns en Vince Meulenberg heb ik de taak op me genomen om alle recruitmentdiners en de FIRST Business Tour te organiseren. Deze activiteiten zullen het voor de studenten gemakkelijker maken om contact te leggen met verschillende bedrijven uit heel Nederland die bovendien verschillen in omvang en focus. Kortom, een gevarieerd programma dat voor iedereen interessant kan zijn. Het is de uitgelezen kans om een (eerste) indruk te krijgen van de kantoren of om juist actief te informeren naar de mogelijkheden tot het verkrijgen van een werkstudentschap of een startersfunctie! Dit kan je helpen bij het maken van een juiste keuze. 

Er worden gedurende dit gehele academische jaar vier recruitmentdiners georganiseerd. Bij ieder diner zullen drie of vier bedrijven aanwezig zijn en kun je de diversie medewerkers het hemd van het lijf vragen terwijl je geniet van een heerlijk diner. Wat later in het jaar zal de Business Tour georganiseerd worden waarvoor we voor twee dagen zullen afreizen naar de Randstad en aldaar verschillende kantoren zullen bezoeken. 

Op het moment dat deze FIRM wordt gepubliceerd, hebben we het eerste recruitmentdiner alweer achter de rug. Wij kijken in ieder geval erg uit naar alle activiteiten en jullie deelname eraan! Mochten er vragen zijn, twijfel niet om ze aan mij of mijn commissiegenoten te stellen!

Marie-Sophie Hoogervorst
Voorzitter Carrière Commissie 2023-2024

Academy commissie

Met gepaste trots kan ik mededelen dat dit aankomend academisch jaar de achtste editie van de succesvolle FIRST Academy zal plaatsvinden. De FIRST Academy is een fiscaal talentenprogramma dat niet meer weg te denken is binnen onze studievereniging. De Academy is ontwikkeld voor enthousiaste, gemotiveerde en extra leergierige derdejaars bachelor- en masterstudenten Fiscaal recht en Fiscale economie. Zeven verschillende toonaangevende kantoren zullen onze talenten uitdagen met verschillende casusposities waarbij telkens een ander onderwerp centraal zal staan. Dit jaar zullen we te gast zij bij: Pereira, Dirkzwager, Joanknecht, HVK Stevens, Deloitte, Govers en EY. 

Inmiddels heeft het eerste bezoek van de FIRST Academy plaatsgevonden. Met onze enthousiaste deelnemers werden we verwelkomd bij Pereira in Den Haag, waarbij een casuspositie over het formele fiscale recht centraal stond. Een buitengewoon leerzame dag! Daarnaast kregen deelnemers een inkijkje in het kantoor en was er de mogelijkheid om met recruiters contacten te leggen. Wellicht volgen er nog een aantal mooie werkstudentschapplekken uit!

Dit jaar heb ik als voorzitter de eervolle taak om samen met Bart Blokker, Milan Quadvlieg, Stam Blom en Theo Liu de Academy te mogen organiseren. Bart onderhoudt het contact met de bedrijven, Milan is verantwoordelijk voor de logistiek, Stan onderhoudt de administratie en Theo onderhoudt het contact met de deelnemers van de Academy. Bovendien waren Milan en Stan verantwoordelijk voor de promotie van de commissie. Door deze uitstekende promotie hebben zich snel een groot aantal deelnemers zich opgegeven. Dit is natuurlijk een groot compliment waard! Deze vliegende start belooft veel goeds voor dit mooie academische jaar. 

Tom Denis
Voorzitter FIRST Academy commissie 2023-2024


Internationale commissie

Met gepaste trots stel ik de internationale commissie van 2023-2024 aan u voor. Wij, Okeeno Hamilton, Johan Wijnhoven en ikzelf, Art Karakushi, zullen dit jaar verantwoordelijk zijn voor de sociale en academische activiteiten voor onze internationale leden. Zo hebben wij in september al de eerste sociale activiteit laten plaatsvinden: Meeting Maastricht. Tijdens deze activiteit heeft een deel van de internationale studenten voor het eerst kennis gemaakt met de stad Maastricht onder genot van een drankje in drie verschillende cafés. Het was een geslaagde avond en het belooft veel goeds voor de rest van het jaar! Voorts zijn wij al druk bezig met het plannen van de trip naar Luxemburg en zullen we later dit jaar ook een bedrijvendag organiseren voor de internationale leden. Ten slotte willen wij ook nog tentamentrainingen en borrels voor de geïnteresseerden verzorgen. Wij hopen al met al een leuke tijd tegemoet te gaan met onze internationale leden!

Art Karakushi
Voorzitter internationale commissie 2023-2024

FIRM-commissie

Inmiddels zitten we al in het academisch jaar van 2023-2024. De FIRM commissie bestaat dit jaar uit: Yael Canisius, Niek Cuijpers, Daan Kreuze en Merle Engelen. Zoals ieder jaar, mag ook dit jaar de FIRM niet ontbreken. Het blad zal dit jaar volgens een gloednieuw concept worden uitgebracht waarmee we steeds meer meegaan met de digitalisering. 

Toch hoeven jullie het fysieke blad niet volledig te missen, want jullie ontvangen tweemaal in het academisch jaar een nog mooiere FIRM. 

Als commissie zitten we nu al vol met nieuwe ideeën om een eerste grondslag te leggen voor de nieuwe FIRM. Een ding weten wij als commissie in ieder geval al zeker; ook dit jaar zal de FIRM jullie weer veel leesplezier opbrengen! 

 Yael Canisius
Voorzitter FIRM-commissie 2023-2024

PR-commissie

Met grote vreugde stellen we graag de PR-commissie van FIRST Maastricht 2022-2023 aan je voor. Ons team bestaat uit vier gezellige en enthousiaste dames: Veerle, Anniek, Meike en ikzelf, Pip. Als commissie hebben we de eer en de verantwoordelijkheid om de informele activiteiten van FIRST te organiseren, die bedoeld zijn om onze gewaardeerde leden samen te brengen en te laten genieten van een geweldige studententijd.

De afgelopen tijd hebben we met veel plezier diverse evenementen georganiseerd. Denk aan gezellig tafelen bij La Cubanita tijdens onze activiteit voor actieve leden, culinaire avonden, het nippen van cocktails, een spannende Prison Escape-ervaring als onderdeel van onze Bachelor-activiteit, en een intrigerend moorddiner om het ijs te breken bij de nieuwe leden. Deze momenten waren niet alleen leuk voor jullie, maar ook voor ons als commissie, want we hebben genoten van jullie enthousiasme en betrokkenheid.

Maar, er staat nog veel meer op het programma voor het komende jaar! We hebben een reeks fantastische evenementen in petto, waaronder onze Master Activiteit, een biercantus, het knallende open feest en de eindejaarsactiviteit om het studiejaar af te sluiten. Als PR-commissie beloven we dat we elk van deze activiteiten met zorg en enthousiasme zullen organiseren, zodat ze onvergetelijk worden!

We kijken er enorm naar uit om al onze leden te verwelkomen bij deze activiteiten. Het belangrijkste is om samen te komen, te genieten van elkaars gezelschap en natuurlijk te proosten op de fantastische tijd die voor ons ligt. Dus, zorg ervoor dat je aanwezig bent en deel uitmaakt van deze onvergetelijke momenten. We kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten en samen te toosten op een geweldig jaar!

Pip Hendriks
Voorzitter PR-commissie 2023-2024

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -