Ook dit jaar zijn we met een groep van onze fiscale studenten afgereisd naar het jaarlijkse LOF-congres. De ochtend van 22 september was het zover. De bus vanuit Maastricht vertrok om 6 uur ’s ochtends richting Rotterdam, waar het congres plaatsvond in het World Trade Center. De ochtend begon met een plenaire sessie. Het thema gedurende de plenaire sessie was ‘the future of Taxation’. Er waren vier verscheidende gastsprekers die allemaal een aspect van het thema behandelde. De gastspreker, Jort Kelder, zorgde dat deze presentaties op elkaar waren afgestemd en maakte de nodige discussie los. De plenaire sessie werd afgesloten met het uitreiken van de NOB-scriptieprijs. Hierna volgde een goed verzorgde lunch. Gedurende de lunch zat je aan tafel bij een van de kantoren die deelnamen aan het LOF-congres.

Het middagprogramma was gevuld met verscheidende workshops. Gedurende deze workshops maakte je kennis met de kantoren op een interactieve manier. Het was de uitgelezen kans om een goed beeld te krijgen van de verscheidende kantoren. Het inhoudelijke deel werd afgesloten met de banenborrel. Hierbij had ieder kantoor een eigen tafel, waarbij men vrij rond kon lopen en onder het genot van een hapje en een drankje een gesprek bij een kantoor kon aanknopen. Dit was de uitgelezen kans om je verder te verdiepen in kantoren, waar je geïnteresseerd in was geraakt of nog even verder te kijken naar de andere kantoren waar je geen workshop van had kunnen volgen.

Het avondprogramma begon met het recruitmentdiner. Dit bestond uit een heerlijk drie gangen diner. Na afloop van iedere gang vond er een tafelwissel plaats. Hierdoor had je nogmaals drie keer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de verscheidende kantoren. De dag werd afgesloten met een afterparty.

De dag valt samen te vatten als een zeer leerzame dag, waarbij je op een laagdrempelige manier in contact kunt komen met een groot aantal zeer verschillende fiscale werkgevers. Daarbij is het ook gezellig om zo je medestudenten te ontmoeten hier connecties te leggen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -