Werkstudent Transfer Pricing

 • Eindhoven
 • 0-2 JAAR
 • WO

Wil jij graag impact maken op de fascinerende wereld van internationale bedrijfsvoering? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wist je dat maar liefst 80% van alle zakelijke transacties wereldwijd plaatsvindt binnen multinationale groepen? Zulke transacties kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het ontwikkelen of verstrekken van intellectueel eigendom; het verlenen van diensten of het produceren of verkopen van goederen. Dit brengt een enorme complexiteit met zich mee, met vragen zoals welk deel van de onderneming welke waarde toevoegt en hoe dit zich vertaalt naar de onderlinge transactieprijzen. Daarover adviseert het Transferpricing-team een grote variatie aan multinationale klanten.

Organisatie
Meijburg & Co is Nederlands grootste fiscaal adviesbureau en Meijburg Legal richt zich vanuit het notariaat en de advocatuur op ondernemingsrecht. Beide organisaties zijn zelfstandige member firms binnen het (inter-)nationale netwerk van KPMG (actief in 153 landen). Dagelijks werken ruim 800 gemotiveerde medewerkers, verdeeld over 5 locaties, aan een excellente dienstverlening ten behoeve van onze klanten. Meijburg is van oorsprong een familiebedrijf. Dit kenmerkt zich ook nu nog door een laagdrempelige, informele en toegankelijke cultuur waarbij vaktechniek, autonomie en ondernemerschap centraal staan.

Afdeling
Het Transferpricing-team in Amstelveen, Rotterdam en Eindhoven bestaat uit medewerkers met verschillende achtergronden en nationaliteiten, die zich toeleggen op de vaststelling en onderbouwing van onderlinge verrekenprijzen aan de hand van lokale en wereldwijde transferpricing-regelgeving. Als transferpricingspecialist schakel je op zowel fiscaal, economisch als juridisch vlak en word je ondersteund door secretariële professionals, zodat jij je volledig kunt focussen op jouw ontwikkeling. Met onze ervaring en deskundigheid adviseren wij multinationals opererend in de meest uiteenlopende landen en sectoren, over de meest complexe transferpricing-zaken. Internationaal maakt het Transferpricing-team van Meijburg & Co deel uit van KPMG Global Transfer Pricing Services, een snel schakelend netwerk van meer dan 1.200 Transfer Pricing professionals wereldwijd. Gedurende jouw carrière bij Meijburg & Co word je gekoppeld aan een ervaren collega, die fungeert als jouw begeleider en eerste aanspreekpunt. Deze collega maakt je wegwijs en zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt binnen de afdeling. Daarnaast koppelen we je aan een mentor die je begeleidt bij je ontwikkeling. Uiteraard kun je bij iedereen met je vragen terecht, want vanaf het eerste moment ben je onderdeel van het team.

Wat ga je doen?
Als werkstudent bij Meijburg & Co ben je samen met ervaren collega’s verantwoordelijk voor de advisering van (inter)nationale cliënten. Tijdens de start van je carrière krijg je de kans om de transferpricing-praktijk over de gehele breedte te leren kennen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat je snel verantwoordelijkheid krijgt en als volwaardig lid van het cliëntteam meedraait. Hierbij kan je denken aan het voorbereiden van én deelnemen aan cliëntmeetings, of meetings met de fiscus, het zelfstandig oppakken en onderzoeken van vraagstukken en het opstellen van adviezen en memo’s en transferpricingdocumentatie.

Meer concreet bestaan onze werkzaamheden bijvoorbeeld uit het voeren van ‘functionele-analyse-interviews’ met personeel in verschillende rollen binnen de onderneming; het doen van value-chain-analyses; het meedenken met de klant met betrekking tot een nieuw transferpricing-model; het opstellen van correspondentie naar de (Nederlandse of buitenlandse) fiscus, en/of het voeren van gesprekken met de fiscus ten behoeve van de klant. Daarnaast kunnen we vanuit ons transferpricingperspectief betrokken zijn bij merger-en-acquisition-trajecten en reorganisaties van de onderneming; of adviseren we de accountant met betrekking tot de Transferpricing-positie in de jaarrekening.

Wie ben jij?

 • Je bent enthousiast, ambitieus, communicatief vaardig en hebt een passie voor het fiscaal-economische vakgebied;
 • Je bent derdejaars bachelor- of masterstudent fiscaal recht, fiscale economie, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, accounting of finance.
 • Je bent minimaal vier maanden en twee tot vijf dagen per week beschikbaar. Hierbij houden we uiteraard jouw studierooster in het oog.
 • Je hebt je op persoonlijk gebied ontwikkeld door bijvoorbeeld commissie- of bestuurswerk, buitenland- of stage-ervaring, het beoefenen van topsport of het doen van vrijwilligerswerk.

Meijburg & Co is the Dutch Tax branch connected to KPMG, therefore it is required to understand and practice Dutch on a full professional level. 

Wat bieden wij?

 • De kans om jouw carrière te starten bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor waar je kunt reken op uitstekende begeleiding van de beste fiscale professionals;
 • Uitdagend en dynamisch werk voor toonaangevende multinationale ondernemingen;
 • Een sociaal betrokken en gezellig, internationaal en divers team;
 • Regelmatig borrels en andere sociale events;
 • Eigen regie over de voortgang van jouw eigen fiscale carrière.

Wij zijn constant opzoek naar nieuw jong talent, daarom staan onze vacatures voor werkstudentschappen altijd open. Exacte startdata worden later besproken met de recruiter.

Arbeidsvoorwaarden:

 • 27 dagen vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband
 • Sportschoolregeling (korting op jouw sportabonnement of gebruik van de in-company sportschool)
 • Toegang tot het vitaliteitsprogramma (1-op-1 consults, jaarlijkse health checks, masterclasses etc.)
 • Premievrij pensioen

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -