Wil jij bijdragen aan een eerlijk en financieel gezond Nederland en tegelijkertijd jezelf blijven ontwikkelen? Dat kan via de eigentijdse Beroepsopleiding van de Belastingdienst. Tijdens dit tweejarige leer- en werktraject, verbreed en verdiep jij je fiscale kennis samen met andere starters. De combinatie van werken en het volgen van trainingsdagen, maakt dat jij je zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak verder mag ontwikkelen. Je start in een functie binnen één van de bedrijfsonderdelen van de Belastingdienst en volgt daarnaast 1 dag per week de Beroepsopleiding gezamenlijk met je starterscollega’s. Hierbij train je vaardigheden als communiceren, argumenteren, omgaan met weerstand en persoonlijk leiderschap. Bovendien bouw je een breed netwerk op. We willen je graag ondersteunen in jouw groei naar fiscaal vakmanschap, doe jij mee?

Dit doe je bij de Belastingdienst

Per 1 september 2024 start de Beroepsopleiding voor Fiscalisten bij de Belastingdienst, die in het primaire proces bij de Directie Grote Ondernemingen gaan werken.

Je start de eerste 12 maanden als fiscalist op de Inkomensheffing, Loonheffing, Omzetbelasting, Vennootschapsbelasting of Overdrachtsbelasting. Daarna verbreed je je kennis en inzicht 6 maanden over de horizon van je vakgebied heen door in een andere werkomgeving of voor een fiscaal middel te gaan werken. Iedere vrijdag ontmoet je je mede-jaargenoten en trek je samen op. In je groep zitten deelnemers die bij de directie Grote Ondernemingen en bij andere directies werkzaam zijn in de heffing. Tijdens je werk ontvang je begeleiding van ervaren collega’s die gepokt en gemazeld zijn in het werkgebied. Je werkt in een team. Tijdens de opleidingsdagen kom je in contact met gerenommeerde fiscalisten die als spreker/docent aan de Beroepsopleiding verbonden zijn. Ook train je met externe counterparts. Daarnaast is er een POP-coach die je begeleidt in je ontwikkeling en met wie je alle voorkomende vragen kunt bespreken. Na 1,5 jaar heb je het werkveld, de samenhang, de werkwijze en vakvaardigheid leren doorgronden en toepassen. Het laatste half jaar staat de Beroepsopleiding specifiek in het teken van verdieping in het vakgebied waarin je verder wenst te gaan. Je maakt kennis met de voor jou relevante kennisgroepen of coördinatiegroepen alsmede het landelijk vaktechnisch overleg en verdiepingsvakken in jouw vakgebied.

Het traject van de Beroepsopleiding duurt 2 jaar en sluit je na afronding af met het daarbij behorende certificaat. Het curriculum van de Beroepsopleiding kent 5 pijlers:

 • Fiscaalinhoudelijke praktijk;
 • Organisatiekennis;
 • Persoonlijke professionele vaardigheden (soft skills);
 • Beroepshouding;
 • Vakvaardigheden.

Na afronding van de Beroepsopleiding word je opgeleid om je verder te bekwamen binnen het vakgebied waar jij op dat moment voor kiest.

Een bijzondere baan, omdat…

 • Je samen met jouw jaargenoten een avontuurlijke tijd tegemoet gaat, want je trekt samen op en bezoekt bijeenkomsten, workshops en activiteiten met elkaar.
 • Je bij een organisatie werkt, waarbij je rechtstreeks in contact staat met belastingplichtigen en hun adviseurs.
 • Je een rol van betekenis speelt in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving.
 • Je binnen Grote Ondernemingen de kans krijgt op een leven lang leren en ontwikkelen.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt een wo werk- en denkniveau. Dit kan blijken uit een afgeronde Master op het gebied van fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je hebt affiniteit of ervaring met fiscaliteit.
 • Je bent fulltime beschikbaar gedurende het leertraject, dat maximaal twee jaar duurt.
 • Je bent bereid om te reizen.
 
 

Jouw competenties

 • Omgevingsbewustzijn
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Samenwerken
 • Zelfontwikkeling
reageer t/m 18 juni 2024

Klik hier en ga naar de website van de Belastingdienst

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -