Onze klanten leven in een wereld waarin zij geconfronteerd worden met toenemende complexe wet- en regelgeving. Overheden eisen volledige transparantie en belanghebbenden houden zich actief bezig met de strategische fiscale keuzes van een onderneming. Kortom, het belang van compliance is groter dan ooit. En daarmee is jouw belang ook groot: als consultant help je onze klanten om op (inter)nationaal niveau te voldoen aan hun fiscale compliance.

“Als je het echt leuk vindt om jezelf vast te bijten in een fiscaal vraagstuk en je ertegen kunt dat je vaak strakke deadlines hebt, dan is dit een baan voor jou. “

Klinkt dit als een goede stap voor jouw carrière? Dan word je door PwC breed opgeleid als adviseur op het gebied van Tax Compliance & Engineering. Zo investeer je in jouw toekomst. We werken landelijk waarbij we de kantoren Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven als uitvalsbasis hebben.

Wie ben jij?

Je bent op zoek naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving. Je wilt theoretische kennis in de praktijk brengen, nieuwe kennis opdoen, jouw netwerk opbouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s halen. Verder:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante WO-opleiding (Bedrijfs-) Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;
 • Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Consultant Tax Compliance & Engineering bij PwC geef je (inter)nationale klanten advies over hun fiscale en financiële strategie. Je helpt ze om te anticiperen op de veranderende wet- en regelgeving en bepaalt hoe zij (fiscale) strategieën kunnen realiseren. Verder adviseer je hoe ze hun financiële, fiscale en administratieve processen kunnen optimaliseren. Met behulp van de laatste data-extractie, transformatie en visualisatie softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en tax data om zo snel mogelijk te voldoen aan de internationale rapportagevereisten. Je kunt betrokken zijn bij het opstellen van de belastingaangiften en samenstellen van de jaarrekening. Dit gebeurt in multidisciplinaire teams met verschillende expertises. Er wordt intensief samenwerkt door accountants, fiscalisten, bedrijfskundigen, en data-  en technologie specialisten. 

Voorbeeld uit de praktijk:

“De directeur van een klant benadert je over de overname van zijn bedrijf. Hij wil daarom op korte termijn de vennootschapsbelastingaangifte ontvangen om te weten hoe het ervoor staat. Hoe ga je te werk?”

Als eerste vindt er overleg plaats met de klant over het plan van aanpak en de verwachte planning. Je vraagt wat ze precies willen en vertelt dan wat je daarvoor nodig hebt. Je pakt het Fiscale Data model erbij wat je eerder hebt opgesteld. Je schakelt met de collega’s van Tax Accounting. De benodigde stukken worden via tools opgevraagd en verwerkt. Soms komt het voor dat je toch nog extra stukken nodig hebt. Je laat dit weten aan de klant en vraagt ook deze stukken op. Je verwerkt alles en maakt op basis van de stukken de aangifte. Het doel is om de aangifte binnen een maand af te ronden.

‘”Ik heb een leuke dag op werk als ik lang bezig ben geweest met een ingewikkeld fiscaal vraagstuk en ik er uiteindelijk uit ben gekomen. Dit kan alleen zijn gelukt, maar ook in samenwerking met anderen.”

Wat bieden wij je?
Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Tegelijkertijd is er veel ruimte om je breed te oriënteren door samen te werken met andere Tax teams binnen PwC;
 • Team events;
 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als fiscaal inhoudelijk;
 • Cursussen in het buitenland om zo je netwerk binnen PwC op te kunnen bouwen;
 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/ of recruitment;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘well-being-budget’. Dit is een persoonlijk budget van € 600,- die je uit kunt geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching en wellness;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek, noise cancelling headphones en iPhone;
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om overuren om te zetten in vakantiedagen;

Solliciteer nu!

Ben jij enthousiast en herken jij jezelf in het profiel wat wij zoeken? Solliciteer dan nu!

Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief
 • Cijferlijst Bachelor en Master.

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Talent Acquisition Specialist Laurien Elion: laurien.elion@pwc.com. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 First Maastricht | Made with love  .
Top
Bezoek ons ook op:  - - -